Så här fungerar Lustkammarens hemsida.
Denna FAQ är under utarbetning, mer kommer efterhand som.

 

Vad är Lustkammaren?

Lustkammaren fungerar som en "6book"

Vem kan bli medlem?

Hur blir man medlem?

Netikett på Lustkammaren!

Menyraderna  (som de visas på dator och surfplatta / mobil)

Hur får jag kontakt med andra medlemmar på Lustkammaren?

Pubmöten & Fester

Hur anmäler / avanmäler jag mig till ett event?

Att lägga upp bilder

Huvudflödet - hur fungerar det?

Hur får jag info om vad som händer i Lustkammaren till min vanliga mail?

Är det skillnad på att använda dator resp surfplatta/mobil när jag surfar på Lustkammaren?

Hjärtan - Profilstatus

Buggar

Vem sköter Lustkammaren?

 

 

 

 

 

********************

 

 

 

Vad är Lustkammaren?

Lustkammaren är ett nätverk för sexuellt nyfikna och frisinnade människor som njuter av livet tillsammans med likasinnade, vissa hetero, andra bi eller binyfikna. Lustkammaren startade år 2000 och vi fick vår första riktiga hemsida 2004. En del av medlemmarna har träffats sedan början men merparten har tillkommit under senare år.

I dagsläget består Lustkammaren av ca 500 par, ca 50 singeltjejer och ungefär lika många singelkillar, dvs totalt ca 1000 personer. 

Lustkammarens medlemmar är vuxna människor som träffas frivilligt för sitt eget höga nöjes skull. Vi tror mer på att par leker fram sin sexualitet tillsammans, än att den ena halvan tillfredställer sina fantasier på egen hand.

Lustkammaren är ingen bra lösning för par där relationen eller kommunikationen med partnern inte fungerar!

I Lustkammaren finns människor ur alla samhällsklasser och yrkesgrupper. Därför är det viktigt för många att kunna känna sig trygga med att det som händer i Lustkammaren stannar i Lustkammaren. Man behöver aldrig uppge sitt namn, var man bor eller vad man jobbar med. Ansiktsbilder är heller inget krav även om många har det. 

Däremot är det viktigt med det inledande telefonsamtalet och även att man dyker upp på olika pubträffar och liknande aktiviteter så man kommer in i gänget. Syftet med Lustkammaren är att skapa förutsättningar för givande träffar i verkligheten.

Lustkammaren har ingen egen lokal. Alla träffar sker "hemma hos" eller i andra lokaler som medlemmarna äger, hyr eller på annat sätt förfogar över. De flesta är bosatta i Skåne, Göteborgs- och Stockholmsområdet men vi har också många medlemmar i övriga Sverige, Åland, Norge och Danmark.

 

 

Tillbaka till toppen

********************

 

 

Lustkammaren fungerar som en "6book"

Är ni vana användare av Facebook kommer ni snabbt känna igen hur vår hemsida fungerar. Det är långt ifrån en kopia men vissa grundprinciper är liknande. Precis som på Facebook finns där olika grupper för olika intresseområden. I grupperna hittar man olika diskussioner, tips och inbjudningar till olika event, fester, pubmöten, strandmöten, gemensamma klubbesök eller resor. Alla har sin egen profil och väljer själv vilka grupper man ska gå med i och vem man vill vara vän med. Detta styr till viss del vad ni kommer att se i huvudflödet. Alla kan posta texter och bilder till alla medlemmar eller bara till dem som man vill vara vän med. Det finns egentligen ingen gräns på hur mycket bilder man kan posta, ingen har slagit i taket ännu och vi kan alltid öka på det om det finns behov av mer. ;-) Förutom att posta texter, bilder, videoklipp och diskussioner kan alla skapa event, öppna för alla eller hemliga för speciellt inbjudna. Vi har ca 50 öppna event om året + allt som alla medlemmar hittar på privat. För att bli medbjuden på de privata äventyren är det rätt bra att vara en flitig deltagare på de öppna eventen tills ni lärt känna några av de andra medlemmarna. 

 

Lustkammaren möjliggör enkel och snabb kontakt med andra, tex bjuda till fest eller kanske bara få ut information eller ställa frågor om intressanta ämnen och händelser. 

Vi håller även öppna fester och pubmöten runt om i landet för våra medlemmar så de kan träffas för att lära känna varandra.

 

Det är mer än fritt fram för medlemmar att komma med förslag på aktiviteter, sammankomster eller bjuda till fest. Lustkammarens verksamhet bygger just på enskilda medlemmars egna initiativ! Alla fester och möten anordnas alltid till självkostnadspris.

 

I Lustkammaren tillåter vi absolut ingen form av proffsverksamhet!

 

 

 

 

 Tillbaka till toppen

********************

 

 

 

 

Vem kan bli medlem?

Vi vill ha kontakt med sexuellt nyfikna som har intresse för vår livsstil.

I första hand söker vi par som vill, kan och har målsättningen att delta i våra sammankomster.

Även singeltjejer och killar är välkomna in på Lustkammaren men för att hålla balansen mellan singeltjejer och singelkillar låter vi våra par värva lämpliga singelkillar.

 

Om något av våra medlemspar träffar på någon kille som de tycker passar in är ni mer än välkomna att höra av er till oss om det! Vi behöver fler lämpliga singelkillar i vårt nätverk. 

 

OBS Singelkillar!

Singelkillar släpper vi bara in efter rekommendationer av andra medlemspar.

Alltså är det inte lönt att ni killar fyller i en ansökan utan att ha något par som referens.

Kontakta de som vill vara er referens och be dem ringa oss innan du går vidare med att fylla i en ansökan! 

 

 

 

 

 Tillbaka till toppen

 ********************

 

 

 

Hur blir man medlem?

När man besöker Lustkammaren.se som gäst (ej inloggad) är sidan starkt begränsad. Det är först efter man ansökt om medlemskap och blivit godkänd som "inflyttning" kan ske. Läs allt här innan ni fyller i er profil!

Tips, var noga med er e-postadress i ansökan!

Blir den fel får ni inget svar från oss. 

Uppge en e-post som ni använder för det kommer en del spännande info den vägen.

Innan vi släpper in er vill vi ha ett telefonsamtal för att kolla att det inte är minderåriga som försöker komma in på sidan och för att kolla så att det förhåller sig som det är skrivit i ansökan.

Som ny medlem har ni drygt två månader på er för att kolla om sidan är något för er innan ni behöver betala årsavgiften. Ägna lite tid att komplettera medlemsprofilen, lägg upp profilbild, översiktsbild och era härliga bilder i olika gallerier och hälsa gärna på andra med ett personligt meddelande eller med allmänna inlägg.

 

Om ni har fyllt i en ansökan men inte hör något från oss inom några dagar, skicka då ett mail till oss.

En väldigt vanlig orsak till att ansökan fastnar på vägen är att ni uppgivit fel e-postadress i ansökan.

 

Här fyller ni i er profil:
http://www.lustkammaren.se/bli-medlem

 

OBS Singelkillar!

Singelkillar släpper vi bara in efter rekommendationer av andra medlemspar.

Alltså är det inte lönt att ni killar fyller i en ansökan utan att ha något par som referens.

Kontakta de som vill vara er referens och be dem ringa oss innan du går vidare med att fylla i en ansökan! 

 

 

 

 

 Tillbaka till toppen

********************

 

 

 

Netikett på LK

Lustkammaren är ett forum för sexuellt frisinnade och nyfikna. Stämningen ska vara varm, sensuell och välkomnande.

Därför bör de olika inläggen också vara trevliga och positiva. 

 

Har man personliga klagomål av något slag bör man ta det privat med den det berör.

Otrevliga och sarkastiska kommentarer kan komma att raderas.

 

När någon medlem skapar ett inlägg bör man undvika trådkapning. Skriv alltså inga kommentarer som inte har med just det ämnet att göra i den tråden.

Kommentarer som uppenbart hamnat fel kan komma att raderas.

 

Feedback av olika slag, både positiv och negativ, tas gärna emot, men om det inte är något som berör samtliga medlemmar bör den skickas i privat meddelande till JBX, KattenFreja (eller vem det nu berör).

 

 

 

  Tillbaka till toppen

********************

 

 

 

 

Menyraderna
(som de visas på dator och surfplatta / mobil)

På alla enheter finns det en list med ikoner längst upp i ett svart fält och så finns den röda menylisten.

menydator

IMG 2864
Allra överst till vänster finns det en ikon med ett litet hus. Den uppdaterar sidan och man kommer överst i huvudflödet.

Till höger om den finns det en jordglob. När den har en liten röd siffra sittande på den har något hänt sedan man var inne senast. Det kan vara att man fått mail, att någon kommenterat eller liknande. Klickar man på jordgloben får man upp lista på de senaste notifieringarna, och kan sedan klicka vidare på de rödmarkerade texterna.

Nästa ikon är en liten gubbe. Där kommer vänförfrågningarna upp.

Därefter kommer ett kuvert. En liten röd siffra visar om man fått nya mail, och klickar man på ikonen kan man läsa sitt mail direkt där.

Därefter finns det ett förstoringsglas, där man kan söka efter medlemmar.

Kugghjulet står för inställningar. Där kan man snabbt ändra profilbild, logga ut etc.
(Har fått info om att det är problem med Explorer just här, egentligen är det ofta problem med just Explorer så använd gärna en annan webbläsare ...)

kugghjul

På dator och surfplatta kan man dessutom snabbt komma åt sin egen profil.

På mobiler kommer sedan loggan för Lustkammaren upp, och till höger om den tre streck. Klickar man där får man upp menylisten. 

På dator och surfplatta ligger det istället en röd list med menyer under loggan.

Hem
Klickar man här kommer man till startsidan som alla ser utan att vara inloggade.

Start
Detta uppdaterar sidan och man kommer överst i huvudflödet. Exakt samma sak som det lilla huset uppe till vänster i den svarta menyn, alltså.

Brev
Här kan man läsa brev och även skriva brev till sina vänner. Vill man skicka brev till någon man inte är vän med får man gå in via "medlemmar".

Det går att skicka brev till flera profiler samtidigt om man vill, men man måste vara vän med alla som man vill skicka till då. Man kan även använda kuvertet i den svarta menyn längst upp.

Event
Klickar man här kommer man direkt till en lista där alla event man anmält sig till listas.

Viktigt att gå in här och kolla ibland, om man inte minns vad man anmält sig till!

Man kan också söka bland alla event, gamla event osv.

Vill man meddela något angående ett event man anmält sig till klickar man upp det och skriver i den tråden. Då får alla som är anmälda dit besked om att ni lagt in något.

Foto
Här skapar och redigerar man album, samt lägger upp bilder. 

Vi har egentligen ingen censur för bilder utan var och en får framställa sig själv som de vill andra ska uppfatta dem.
Dock är en bra ledstjärna att det ska vara spännande, smakligt, erotiskt, sexigt så betraktaren förhoppningsvis blir glad och sugen på mer.

Viktigt är att hålla reda på vilka album som är kodade "för alla", dvs öppna, resp "för vänner", dvs låsta för alla man inte är vän med. Detta pga att det är albumet som styr om bilderna ska kunna ses eller ej.

Video
Här läggs länkar till olika videoklipp upp eller era egenproducerade klipp. 

Ni kan ladda upp klipp upp till 300 MB så låt fantasin flöda. 
Vi har egentligen ingen censur för videoklipp utan var och en får framställa sig själv som de vill andra ska uppfatta dem.
Dock är en bra ledstjärna att det ska vara spännande, smakligt, erotiskt, sexigt så betraktaren förhoppningsvis blir glad och sugen på mer.

Viktigt är att hålla reda på vilka album som är kodade "för alla", dvs öppna, resp "för vänner", dvs låsta för alla man inte är vän med. Detta pga att det är albumet som styr om bilderna ska kunna ses eller ej.

Medlem
Här kan man söka på alla medlemmar. Klicka på medlemmens namn eller bild och du kommer in på deras profilsida. Därifrån kan du skicka mail till dem eller bli vän. Du kan också läsa om vad de söker, se på deras bilder etc.

Om du står på ett rödmarkerade fält i "om oss" kan du söka på just den texten. Ex "rakad", "Malmö" eller vad det kan tänkas vara.

Om man håller musen över profilbilden i medlemslistan kan man se ålder och ort på medlemmen.

Vänner
Här listas alla dina vänner så du lätt kan komma åt att hitta dem. Du får också lista på medlemmar som du inte är vän med, så du lätt kan hitta dem och lägga till dem.

Många medlemmar väljer dock att inte acceptera vänförfrågningarna förrän de träffats först i verkligheten.

Grupper
Här listas alla grupper du är med i. Du kan också söka fram andra grupper som du ännu inte är med i.

När du klickat på ett gruppnamn kommer du in i gruppen och kan läsa info samt skriva egen info.

Enda sättet att anmäla sig till ett event är att vara med i gruppen det ligger i.

Det är också i gruppen som man ställer sig på väntelista om ett event är fulltecknat.

Profil
Här kommer du åt din egen profil och kan uppdatera info, ändra konto- och mailinställningar mm.

Länkar
Här finns intressanta länkar som berör swingers i allmänhet och Lustkammaren i synnerhet.

FAQ
Frequently Asked Questions

Här samlar vi svar på de vanligaste frågorna så man lätt ska kunna navigera på sidan. 

Blogg
Här kan man läsa och skriva blogginlägg. De kan läsas av alla, även om man inte är inloggad. Tänk därför på att inte skriva ut namn eller platser som går att identifiera.

En förhandstitt av blogginläggen hamnar i flödet. Om man postar något fastnar det först hos en moderator innan det publieras.

 

 

 

  Tillbaka till toppen

********************

 

 

 

Hur får jag kontakt med andra medlemmar på Lustkammaren?
Först bör man fylla i en så komplett profil som möjligt. Ärlighet varar alltid längst, så uppge både ålder, längd, vikt, sexuell preferens mm utan önsketänkande. Skriv också några rader under beskrivningen av er själva och vad ni söker.

Därefter bör ni skapa en profilbild/avatar. Lägg gärna också upp en överliggande bild på er profil, något som säger något om er och vad ni gillar. Det behöver inte vara ansiktsbilder eller könsbilder, bara något som är unikt just för er.

Om ni vill sedan kan ni dessutom lägga till bilder och egenproducerade videoklipp i olika album. Mer info om hur man gör längre ner under rubriken "att lägga upp bilder och video". 

När ni har en komplett ifylld profil med bilder på Lustkammaren är det dags att gå på en öppen pubträff, fest eller liknande för att träffa övriga medlemmar. Till skillnad från andra anonyma forum vill de flesta av Lustkammarens medlemmar inte boka möten eller bli vän med någon de aldrig träffat förut. Därför är våra öppna träffar mycket viktiga för att komma in i gänget. 

Mer om våra träffar här under. 

 

 

 

  Tillbaka till toppen

********************

 

 

 

Pubmöten och fester
Hur ska man bete sig när man träffar andra medlemmar?

Vi är mycket måna om vår trygghet, trivsel och säkerhet. Vanligtvis träffas vi antingen på en pub för social samvaro, på en egen eller av utomstående arrangerad fest eller på en privat tillställning. En god tumregel hur man bör uppträda vid dessa tillfällen: Var dig själv och respektera alla andra, framförallt i intima situationer! Vill man vara med i någon lek, fråga först om det är ok. Ingen ska känna sig tvingad att delta i något man inte vill!

Ett nej är alltid ett nej!

Kondom är självklart om inget annat är överenskommet. Var rädd om dig själv och andra!

Våra fester är vanligen lågmälda, beträffande musik och prat. Vi föredrar mänskliga njutningsfyllda och erotiska ljud framför högljudd musik och allmänt ljudliga och livliga diskussioner. Måttfullhet med alkohol innebär också en trevligare samvaro.

***

Lustkammaren har pubmöten och fester dit alla medlemmar är välkomna (i mån av plats) för att mingla och umgås och lära känna varandra. Ofta återkommande pubmöten och fester i Stockholm, Göteborg, Malmö samt Smögen. Vi har även träffar i Norrköping, Växjö, Kalmar. Helsingborg, Skövde, Landskrona och på andra platser. Vi har medlemmar från Sverige, Åland, Norge och Danmark. 

Vi vill att man anmäler sig i eventet och också avanmäler sig om man får förhinder så vi ser hur många som kommer, hur många vi ska boka bord till osv. Det är också viktigt att man inte "luras" utan övriga medlemmar ska kunna gå in och se vilka som faktiskt kommer. Man ska inte heller tjuvhålla på en plats som kunde gått till någon annan.

Pubmötena kostar vanligtvis ingenting att deltaga på, mer än det man själv äter och dricker. I undantagsfall kan det tillkomma kostnader men det meddelas i så fall tydligt. Vi träffas på en restaurang/pub, oftast i eget rum, så vi kan prata fritt, mingla, lära känna varandra och få ansikte på profilnamnen. En av grundpelarna i LK är just att man ska kunna träffas IRL innan man bestämmer några möten så man kan känna om det finns intresse och kemi att umgås vidare.
Efter pubmötet följer ofta ett eftermys, och uppläggen på dem är lite olika på olika platser. Det är alltid pubträffarna som är viktigast, det som ev händer efteråt är bara bonus. 

Kom i tid så ni hinner mingla och prata med så många som möjligt. 

Bor du på en ort där det finns flera medlemmar men där det saknas pubmöten, meddela oss så hjälper vi gärna till att dra igång något.

***

Vi hyr en stor gård med omkring 60 platser utanför Smögen sista helgen i maj och sista helgen i augusti varje år. Det är typ vandrarhem/koloni med mycket låg standard och alla får hjälpa till med allt, men det brukar vara mycket populärt. 

Någon gång om året håller vi en riktigt stor temafest med 100-150 deltagare som vi försöker göra till en riktig happening med hotell, mat, aktiviteter, kanske pris för bästa klädsel mm. 2016 var temat Caligula och festen gick av stapeln på Elite Grand Hotell och Club Adam och Eva i Norrköping med 167 deltagare. 2017 är temat Gatsby och den håller vi också i Norrköping. 

Då och då arrangerar vi mindre temafester som t ex bi eller BDSM/dominans, tjejträffar eller att vi åker tillsammans till en klubb. Vi har också en särskild grupp med egan pubträffar för dem under 45 år.  Har ni önskemål om något särskilt är det bara att hojta till så försöker vi lösa det.

Många medlemmar ordnar egna fester eller pubmöten. Det kan vara hemmahos med allt från 2 till 20 gäster, eller att man bara bokar några bord på en pub och sitter och snackar. Det är ingenting konstigt alls med det, och vi uppmuntrar verkligen att alla som vill ska göra det och inte bara förlita sig på att LK ska stå för alla arrangemang. Vi bistår däremot gärna med råd och tips. Är ni nya som medlemmar här och inte känner så många kan vi lägga upp eventet åt er och därmed stå som garanter till att folk ska vilja och våga anmäla sig. I de fall ett medlemspar står som värdar för ett event har de också rätten att välja vilka av de anmälda som är välkomna till eventet.

Om folk missköter anmälan/avanmälan samt betalningar till de event där det krävs kan de riskera att bli bannade från att deltaga.

 

 

 

 

 

 

 

  Tillbaka till toppen

********************

 

 

Hur anmäler / avanmäler jag mig till ett event? 
Alla event ligger i olika grupper. För att kunna anmäla sig till eventet måste man först vara med i den gruppen. För att inte missa något är det bra att gå med i alla intressanta grupper med en gång.

För att gå med i en grupp liksom för att anmäla sig till ett event klickar man sig dit. I den överliggande bildens högra nedre hörn står det "Gå Med i Grupp" resp "Här anmäler man sig". Surfar man på en mobiltelefon finns knappen under den överliggande bilden. 

gamedigrupp

Gå med i grupp 

 

haranmaler

 Här anmäler man sig

 

 anmala

När man väl är anmäld till eventet står det "kommer" med en grön prick framför. OBS använd inte "kommer kanske" 

 

För att anmäla sig trycker man på "Här anmäler man sig" och sen väljer "Kommer". OBS använd inte "kommer kanske"!
För att avanmäla sig trycker man på "Kommer" och väljer istället "Kommer inte". OBS använd inte "kommer kanske"!

Möter ni följande text - "Sorry, antingen är detta event inte öppet för anmälan eller så är det fullbokat" får ni se efter om någon anmält sig eller inte. Finns det inga anmälda kan man utgå ifrån att det inte är öppet ännu. Skulle det vara många anmälda så är det fullt. Då får ni gå till gruppen eventet ligger i och i flödet där skriva att ni anmäler er till väntelistan till event si eller så. På så sätt kan vi se vem som anmält sig när och alla kommer med i turordning i händelse av att det blir några återbud. 

I och med att man anmält sig kommer eventinfon att bli grå och ligga till höger om eventaktiviteterna. Den försvinner alltså inte, men man får själv klicka fram den.

Under "Senaste Aktiviteterna" skriver man info om man vill äta, om man kommer sent, om man vill sova över eller liknande.

Alla våra event baseras på hur många som är anmälda. Det är därför mycket viktigt att man klickar bort sig från eventet om man får förhinder av någon anledning. Skicka också ett mail eller skriv i tråden samtidigt så vi får veta orsaken. Att bara skriva mail räcker inte eftersom vi vill att listan ska vara aktuell och uppdaterad, och att bara klicka bort sig räcker inte eftersom vi gärna vill veta orsaken till avhoppet. Tänk på att det oftast är par i varje profil så antalet personer som kommer är ofta det dubbla mot antalet anmälda. Ibland är en fest fullbokad med väntelista, och om någon bokar av sig ser det ut som om det finns ledig plats ändå. Men den platsen ska gå till medlemmen överst på väntelistan, så även om man anmäler sig sent i eventet är det inte säkert man kan komma med. Håll därför noga koll på de listor vi lägger ut till fullbokade event, det är alltid de listorna som gäller. 

Är det event som inbegriper en kostnad är det viktigt att man betalar i tid. Detta för att vi i vår tur har kostnader som ska täckas för lokalhyra, inköp av mat osv. Det är mycket viktigt att man anger dels nicknamn, dels vilket event betalningen gäller, annars kan vi inte registrera den.

Vid sena avbokningar kan man inte få tillbaka anmälningsavgiften.

Med jämna mellanrum är det bra att klicka på "event" uppe i den röda listen. Då får man se alla event man anmält sig på och kan rätta till eventuella misstag och felaktigheter. Det är mycket tråkigt som arrangör att sitta och vänta på någon som inte ens vet om att de anmält sig....

 

 

 

  Tillbaka till toppen

********************

 

 

 

Huvudflödet - hur fungerar det?

Allting kommer upp i huvudflödet. Man kan alltså se diskussioner och grupper även om man inte själv är med i dem. Eftersom det är så mycket som händer i flödet kommer egna statusar att fort ramla ner på sidan och därmed bli "osynliga". Bästa sättet att nå ut med info är därför att skriva i en grupp för den infon går alltid att söka fram. Dessutom går det ut en e-post till alla som är med i gruppen med info om att det är ett nytt inlägg i grupppen.

 

Man kan filtrera flödet genom att ställa in att man bara vill se exempelvis grupper, foton osv.

I dagsläget är det inte möjligt att filtrera bort det man inte vill se.

 

 

 

 

  Tillbaka till toppen

 

********************

 

 

Att skriva på sidan

Längst upp till vänster i flödet på sidan finns en tom ruta. I den står det ”Skriv här i flödet”. Där skriver man det man vill berätta om.

Bäst är att göra det i lämplig grupp eller event för att det ska nå flest människor och dessutom de som är mest intresserade.

 

Är ni lediga och sugna på något på lördagkväll skriver ni alltså inlägget i gruppen ”spontanträffar”.

Har ni bokat en resa till Gran Canaria om en månad och vill veta vilka fler som är där just skriver ni i gruppen ”resor”.

Ska ni på klubb i helgen och vill ha sällskap skriver ni i gruppen ”Klubbar”.

 

Dessa inläggen kan både gillas och kommenteras av övriga medlemmar. De som är med i aktuell grupp och har mailen kopplad till LK får dessutom ett pling i sin vanliga mailbox, även om de inte är inloggade. Det är alltså lätt att nå ut till många.

 

Diskussioner används när man vill ha in väldigt många svar i ett ämne. Till exempel tips på klubbar, resmål, butiker, sätt att ta bort hårväxt och liknande.

Att skapa en diskussion är tungt för sidan så därför ska man bara restriktiv med det. Kolla först om det redan finns en diskussion i samma ämne.

 

När man väl skrivit klart och tryckt på ”publicera diskussion” tar det en stund för sidan att ladda. Tryck alltså inte fler gånger på knappen, då duplicerar ni bara diskussionen!

 

 

 

  Tillbaka till toppen

 

********************

 

 

Skapa event

Alla medlemmar har möjlighet skapa egna event. 

Vill man ha lite kontroll över vilka som kommer, och ge deltagarna möjlighet att kommentera aktiviteten, är det alltid en fördel att skapa ett event framför att bara göra ett enkelt inlägg. Dessutom blir det sökbart och syns i kalendern.

Enklast är att skapa event på en dator eller en surfplatta i liggande läge.

 

Börja med att avgöra var eventet hör hemma. Man måste nämligen skapa det i en grupp.
Handlar det om en resa går man in i gruppen ”resor”.
Handlar det om fest hemma hos någon går man in i gruppen ”hemmahosfester”

 

När du väl står i rätt grupp letar du upp kugghjulet längst upp till höger i den överliggande bilden.
Välj ”skapa gruppevent” nästan längst upp.

Fyll i alla fält markerade med röd asterisk. Håll rubriken kort men skriv ort och datum i den. Tex ”Pubträff i Malmö 3 november”

I rutan ”kort beskrivning” skriver man en mening eller max två om vad det handlar om.

Därefter kommer rutan ”full beskrivning”. Där ger man all information som kan behövas.

Vad ska hända, vad kostar det, vägbeskrivning, deadline för anmälan och allting annat som är viktigt. Skriv tydligt med luft mellan raderna så blir det lättare att läsa.

Sedan ska man välja en kategori för eventet. Det finns en rullista med olika kategorier att välja bland.

 

Därefter skriver man i adressen så tydligt man kan. ”Södra Förstadsgatan 31 Malmö” exempelvis.

 

Startdatum och tid, liksom slutdatum och tid ska fyllas i.

 

Upprepa - hoppas över

 

Antal platser x 2

Står det 0 här finns det ingen begränsning av platser.

Står det 1 här är eventet stängt, alla kan läsa det men ingen kan anmäla sig.

Står det annan valfri siffra blir deltagarantalet duplicerat - dvs står det 10 betyder det att det finns 20 platser (10 par kan anmäla sig)

 

Resterande lämnar man som det är.

 

Klicka på skapa evenemang.

Det är ganska tungt så sidan tar en stund på sig att ladda. Klicka inte något mer utan vänta tills den laddat klart.

 

 

Man kan när som helst gå in och ändra i ett event.

 

Klicka bara på kugghjulet igen och välj ”redigera inställningar” långt ner i listan.

 

 

 

 

 

 

 

 

  Tillbaka till toppen

********************

 

 

 

Hur får jag info om vad som händer i LK till min vanliga mail?

Ibland kan det vara akut att få tag i en medlem för att meddela att de fått plats på en fest, att något blivit inställt osv. Många medlemmar loggar inte in så ofta på sidan och då missar man lätt viktig info. Ett tips är därför att se till att meddelanden skickas direkt till den vanliga mailen som de flesta kan läsa i mobilen.

 

Gör så här:

Gå in på den egna profilen, välj "om mig/oss". Scrolla längst ner och klicka på "redigera profil".

Välj "konto" till höger.  Kontrollera att du har lagt in en fungerande mailadress som du ofta läser,  gärna i mobilen. Tyvärr går det bara att lägga in en adress, så välj rätt. Vill du inte ha LK-meddelanden i exempelvis jobbmailen ska du kanske välja en annan adress. Är ni ett par som båda vill ha info kan ni skapa en gemensam hotmailadress och sedan vidarebefordra den till er privata mail.

Välj sedan "inställningar" högst upp under det röda fältet, och välj "mejl & notifieringar" i nästa steg.

 kontrollavmail

 

Nu kommer det upp en lång lista där du kan klicka i vilka aktiviteter du vill ha besked om i din vanliga mail. Om du inte vill bli helt mailbombad bör du nöja dig med att välja de viktigaste, och vi föreslår framför allt att klicka i följande: 

 

Profil - nya privata meddelanden

Grupper - nya inlägg i gruppaktiviteter

Evenemang - nya evenemangskommentarer

Foto - någon kommenterar ditt foto/album

 

Spara ändringar.

Nu kommer du att bli betydligt mer uppdaterad när det händer nya intressanta/viktiga/spännande saker. 

 

Tänk dock på att mailen du får är skickade från avsändaren "No-Reply Lustkammaren". Du kan alltså inte svara direkt på dem utan måste logga in på sidan för att svara.

 

 

 Tillbaka till toppen

********************

 

 

 

Är det skillnad på att använda dator resp surfplatta/mobil när jag surfar på LK?

En dator är alltid att föredra eftersom sidan är lättare att navigera på då, och vissa funktioner blir tydligare. Sidan fungerar ändå bra på mobila enheter.

När det gäller surfplatta bör man ha den i liggande läge, "landscape", för att få ut mest av den.

Upplever man att sidan känns trög på dator/platta/mobil kan det ha att göra med hur gammal enheten är. Att exempelvis surfa på en 3 år gammal telefon eller platta är inte optimalt. 

 

 

 Tillbaka till toppen 

********************

 

 

 

 

  

Att lägga upp bilder som blir synliga resp osynliga för medlemmar

Börja med att gå in under "foto" och skapa några olika album som är öppna för medlemmar (dvs alla) resp endast för vänner och döp dem till något lämpligt. 

albumsekretes

 

När ni sedan laddar upp foton kan ni göra det direkt ute i huvudflödet eller inne på sidan "foto". I båda fallen väljer ni vilket album bilden ska hamna i innan ni skickar den. Det är albumet som styr hur bilden kommer att bli visad. Har man ställt det för "vänner" kommer bilden inte att kunna ses av det stora flertalet medlemmar på sidan.

album

 

Det är bra om man har åtminstone några bilder att visa för alla, men ansiktsbilder kanske passar bättre i ett låst album om man inte vill skylta med dem.

 

 

  Tillbaka till toppen

********************

 

 

 

Hjärtan - Profilstatus

När man går in på en medlems profil ligger det röda hjärtan uppe till vänster i den överliggande bilden när man surfar på en dator. Om man surfar på en mobil ligger de precis under bilden. 

De är helt enkelt en kod över hur fullvärdiga medlemmarna är.

Det finns 1, 2, 3, 4, 5 och 6 hjärtan. 

1 = Provmedlem.

2 = Betalande men har inte fyllt i profilen helt med text eller profilbild eller överliggande bild. Tyvärr finns det allt för många av denna kategorin ;)

3 = Betalande med komplett ifylld profil.

4 & 5 = Eventuellt användbara för de som skulle göra något extra utöver det vanliga för LK. Nej, vi är inte lätta att försöka muta ;) 

6 = Admin som för ögonblicket är JBX, KattenFreja och arvid.

Vi är inte färdiga med att lägga ut alla hjärtan men efter hand som folk betalar in medlemsavgiften för 2017 får de sina profiler uppdaterade med rätt antal hjärtan.

Om ni känner på er att ni förtjänar fler hjärtan än ni har just nu är det bara att kontakta oss så kollar vi upp det.

 

 

 

  Tillbaka till toppen

********************

 

 

 

  

Buggar

Det kommer säkerhetsuppdateringar löpande och i samband med dem brukar det komma någon ny finess eller funktion samtidigt som man rättar till buggar. 

Inte sällan lyckas man skapa andra buggar som ställer till det. 

Vi ligger på supporten hela tiden så de ska fixa det åt oss, ibland går det snabbt, ibland går det mindre sanbbt. 

Ofta har vi koll på buggar men vi uppskattar att ni rapporterar dem till oss i all fall i gruppen "Om Tekniken" efter ni loggat in på sidan.

 

 

 

 

 

 

Tillbaka till toppen

********************

 

 

 

Vem sköter Lustkammaren?

Administrationen av Lustkammaren.se sker helt ideellt, på fritiden och alltid helt oavlönat. Pga detta ber vi om överseende med att vi inte alltid kan svara på e-post och/eller telefon omgående. Vi svarar så fort vi har möjlighet. Var vänlig att inte skicka SMS på nedanstående mobilnummer, ev meddelanden läses ej och kan därför inte besvaras. När det gäller att ta hand om nya medlemmar, event och frågor får vi hjälp av många andra medlemmar.

 

För att driva, underhålla och utveckla Lustkammaren.se tar vi ut en avgift, fn 550:-/medlemsprofil/kalenderår. 

Avgiften tillsammans med andra intäkter och kostnader från försäljning av reklamartiklar, samt drifts/underhålls/utvecklingskostnader av hemsidan, redovisas i ett svenskregistrerat aktiebolag.

 

 

Med vänlig hälsning

Lustkammaren

Jonas Bengtsson

0735 54 10 08 (obs inga sms)

webmaster "att" lustkammaren.se 

Tillbaka till toppen